Zatvori
Poslovni Puls
10/05/2012

[FOTO] U središnjem Japanu postoji minijaturna replika Nizozemske iz 17. stoljeća

Dok Kinezi pokušavaju izgraditi repliku jednog malog austrijskog gradića - slično nešto već je davno izvedeno u Japanu...

Krajem prošlog stoljeća netko je u Japanu došao na ideju kako bi bilo baš sjajno izgraditi repliku tipičnog nizozemskog gradića iz 17. stoljeća. Japanci, vrijedni kakvi jesu, odmah su prionuli na posao i 1992. godine otvoren je "Huis Ten Bosch", tematski park koji je u središnjem Japanu stvorio ugođaj nizozemskog lučkog grada s tradicionalnom arhitekturom. Čak je izgrađena i identična replika haške kraljevske palače po kojoj je park dobio i ime, a vizurom gradića dominira veliki crkveni toranj visok čak 103 metra.

Gradnja je trajala pet godina, a izgrađena su četiri hotela, veliki spa centar, nekoliko restorana i 50 trgovina. Cijeli park prostire se na 152 hektara, što je usporedivo s površinom Monaca, no nakon početnog oduševljenja, Japance je prošla "nizozemska groznica", a tvrtka koja je upravljala parkom 2010. godine objavila je bankrot nakon što se njezin dug nagomilao na više od 200 milijuna jena.

U ožujku 2010. godine park je preuzela turistička agencija H.I.S. koja još uvijek provodi program restrukturiranja parka kako bi ovaj neobičan "komadić Nizozemske" u centru Japana postao održiva poslovna operacija.

A kako zapravo izgleda "Huis Ten Bosch" možete pogledati na nekoliko fotografija koje objavljujemo u nastavku...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram