Zatvori
Poslovni Puls
10/05/2012

Njemačka "škrtari" na plaćama radnika i tako potiče svoju proizvodnju i rast?

MMF je u svojem najnovijem izvještaju napisao da se njemačka ekonomija dobro oporavlja, ali da bi država trebala biti aktivnija u pomoći ostatku eurozone u borbi protiv krize...

"Kao najveća ekonomija u eurozoni, Njemačka može odigrati ključnu ulogu u rješavanju izazova vezanih uz krizu", napisali su iz MMF-a u najnovijem izvještaju u kojem kažu i da sada postoje uvjeti da potrošnja i investicije dovedu do povećanja potražnje u Njemačkoj, prenosi Index.

MMF smatra i da bi Njemačka treba povećati plaće radnika. Zbog niskih plaća Njemačka se već našla na udaru Francuske i drugih južnih zemalja EU koje tvrde da drže niska primanja radnicima kako bi potakli proizvodnju i rast, a sve to na štetu manje konkurentnih europskih država.

Međunarodna organizacija kaže da bi Berlin trebao prihvatiti i malo višu inflaciju koja bi pomogla da države na periferiji izađu iz recesije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram