Građevinski sektor na koljenima: Prvi kvartal donio ozbiljan pad odobrenja za građenje

Nastavlja se pad broja izdanih odobrenja za građenje u Hrvatskoj, u ožujku je izdano 735 odobrenja za građenje, što je za 18,2 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku…

Ukupno je u razdoblju od siječnja do ožujka ove godine izdano 1.957 odobrenja za građenje, što je smanjenje za 15,9 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Od toga se 1.607 odobrenja odnosi na zgrade, a 350 za ostale građevine.

Predviđena vrijednost radova prema odobrenjima za građenje izdanim u prvom tromjesečju ove godine iznosi 4,79 milijardi kuna, a to je za 10,1 posto manje nego po odobrenjima izdanim u istom razdoblju prošle godine. Od toga se 2,46 milijardi kuna odnosi na zgrade, a 2,33 milijardi kuna na ostale građevine.

No, predviđena vrijednost radova prema odobrenjima za građenje izdanim samo u ožujku veća je nego lani i iznosi 2,24 milijardi kuna, što je za 25 posto više nego po odobrenjima izdanim u ožujku 2011.

Prema odobrenjima za građenje izdanim u ožujku predviđeno je građenje 963 stana s prosječnom površinom od 88,3 četvornih metara. To je 18 posto manji broj stanova nego po odobrenjima za građenje izdanim u ožujku prošle godine, prenosi HRT.

Možda će Vas zanimati:
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>