Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2012

David Cameron: Vrijeme je da se Europa napokon uhvati u koštac s dužničkom krizom

Britanski premijer David Cameron pozvao je europske čelnike da smire krizu u eurozoni, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio je kao argument u prilog svojim nepopularnim mjerama rezanja potrošnje i smanjivanja duga...

Upozorivši da je opstanak eura sada u pitanju, Cameron je istaknuo rastuću uznemirenost i nezadovoljstvo činjenicom da se kriza otima nadzoru te prijeti i britanskom gospodarstvu i njegovim izgledima na izborima 2015.

"Grčka je na rubu, opstanak eura je u pitanju", rekao je Cameron poslovnim čelnicima u Manchesteru. "Budući da sam suočen s time, moj je zadatak jasan: Britanija mora ostati sigurna. Ne smije ići lakšim nego pravim putem", dodao je.

Prema Cameronovim riječima, a one su u skladu s riječima guvernera britanske središnje banke Mervyna Kinga, kriza u Europskoj uniji, najvećem britanskom trgovinskom partneru, traje već više od dvije godine, ali je daleko od završetka. "Mi smo na nepoznatom teritoriju, s golemim rizicima za sve. Kako što dosljedno govorim, u britanskome je interesu da eurozona riješi svoje probleme", rekao je Cameron, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram