Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2012

Još jedan event koji se ne propušta: Startup Weekend u lipnju dolazi u Zagreb!

POVEZANE OBJAVE:

Glasoviti startup event Startup Weekend Zagreb po prvi put će se održati u Hrvatskoj, od 8. – 10. lipnja 2012. u prostorijama Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta...

Ovaj jedinstven trodnevni događaj okuplja programere, dizajnere, marketinške stručnjake, te sve kretivne i inovativne ljude s ciljem razmjena ideja, sastavljanja ekipa, razvoja proizvoda i poslovnih planova te konačnog pokretanja vlastitoga poduzeća – startupa. S obzirom da je glavni cilj Startup Weekend-a primjena konkretnih znanja i vještina kroz intenzivan rad u kolaborativnom okruženju, svi sudionici mogu očekivati nepresušan izvor inspiracije uz mentore s impresivnim iskustvom, priznate poduzetnike i potencijalne investitore, i to sve unutar 54 sata.

Startup Weekend je neprofitna organizacija sa sjedištem u Seattle-u, koja okuplja preko 45 tisuća startup zaljubljenika širom svijeta. Svaki Startup Weekend je samostalno organiziran događaj od strane grupe lokalnih volontera s ciljem edukacije postojećih i poticanja razvoja novih poduzetničkih i startup projekata. Od osnutka Startup Weekend-a 2007. godine do danas organizirano je preko 500 događaja u više od 40 zemalja svijeta, a od lipnja će i Hrvatska zauzeti mjesto na globalnoj startup sceni, poručuju organizatori.

"Trenutna ekonomska situacija u Hrvatskoj i svijetu u potpunosti je promijenila način na koji ljudi razmišljaju o pokretanju vlastitiog biznisa budući da su poduzetništvo i startupi sve više percipirani kao atraktivne mogućnosti izvora prihoda za svakog individualca", istaknuo je Marin Njavro, jedan od organizatora Startup Weekend-a Zagreb te dodao,"da je cilj ovog događaja kolaborativni rad na razvoju poduzetničkih projekata i ideja uz podršku mentora kao i poticanje poduzetničke kulture u Hrvatskoj."

Jedan od govornika na SWZ bit će i osnivač Farmerona Matija Kopić čiji je startup prije nekoliko dana osigurao investiciju tešku 1,4 milijuna dolara.

Sve o SWZ-u doznajte na službenim web stranicama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram