Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2012

Svjetsko tržište: Dobre vijesti s američkog tržišta rada, njemački prinos na novom minimumu...

S obzirom da je u velikom broju europskih zemalja jučer bio neradan dan, dan su obilježile ekonomske objave iz SAD-a...

Pokazatelji s tržišta rada tijekom prethodna dva tjedna pokazuju mješovitu sliku.

U prošlom je tjednu broj zahtjeva za naknade novonezaposlenima ostao nepromijenjen u odnosu na prethodni tjedan, dok je u prvom tjednu svibnja broj ukupnih zahtjeva za naknade nezaposlenima porastao za 18 tisuća. Philadelphia Fed indikator prerađivačkog sektora iznenadio je tržište spustivši se u svibnju na -5,8 s +8,5 u travnju, dok je pokazatelj vodećih indikatora u travnju zabilježio pad od 0,1 posto.

Sigurna utočišta jučer su podršku pronašli u rastu troškova zaduživanja na španjolskoj aukciji, padu dioničkih tržišta, neizvjesnosti oko budućnosti Grčke u eurozoni te relativno slabim ekonomskim objavama u SAD-u.

Desetogodišnji njemački prinos dosegnuo je još jednom novi povijesni minimum (1,41%), dok se američki spustio na 1,70%. Fitch je Grčkoj korigirao rejting na CCC zbog političke nestabilnosti i mogućnosti napuštanja eurozone, a Moody`s je smanjio rejting za šesnaest španjolskih banaka, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram