Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2012

Albert Faggian (Glas Istre) i Boris Trupčević (Styria) proglašeni najgorim medijskim poslodavcima

POVEZANE OBJAVE:

Borba za svako radno mjesto u novinarstvu te potpisivanje nacionalnoga kolektivnog ugovora i u idućem će razdoblju biti glavna zadaća Sindikata novinara Hrvatske (SNH), zaključeno je na sindikalnoj skupštini, na kojoj su se okupili predstavnici gotovo svih hrvatskih medija...

Zajednička je ocjena da se stanje u medijima pogoršalo od posljednje skupštine prije godinu dana, bez obzira na to je li riječ o privatnim glasilima, čiji su vlasnici često u sprezi s interesima krupnoga kapitala, ili javnim glasilima, za koje je odgovorna država, prenosi HRT.

Najgori primjer ipak je nedavno ugašeni politički dnevnik Vjesnik, koji se već gotovo mjesec dana ne tiska, nego izlazi samo internetsko izdanje.

SNH će od Vlade zatražiti da se radnicima Vjesnika isplate barem zaostale plaće i otpremnine te da im se uplate obvezni doprinosi. "Sada je jasno da Vlada nema interesa da se izlaženje Vjesnika sufinancira još najviše godinu dana", rekla je Vjesnikova sindikalna povjerenica Marijana Matković.

Sindikat je na ovogodišnjoj skupštini statuom "krumpirka", točnije sirovim krumpirom, kao najgore medijske poslodavce odlučio nagraditi Borisa Trupčevića iz Večernjeg lista i vlasnika Glasa Istre Alberta Faggiana, zbog odbijanja da sa sindikatom pregovaraju o kolektivnim ugovorima, dok su "vrećom krumpira" nagrađeni svi koji su upropastili Vjesnik. Ustanovljena je i nagrada za najboljeg poslodavca "cvjetko", no ocijenjeno je da ju ove godine nitko nije zaslužio.

Foto: RegionalExpress.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram