Zatvori
Jasmin Hadzic
22/05/2012

Bravo mi: PoslovniPuls danas slavi svoj drugi rođendan!

Tko bi rekao - Vaš najdraži poslovni news portal danas slavi drugu godišnjicu postojanja...

Nakon gotovo 13.000 objavljenih vijesti, članaka, komentara i analiza, 29.000 fotografija i dva redizajna - PoslovniPuls danas slavi svoj drugi rođendan!

Prije točno dvije godine objavili smo vijest o Googleovoj akviziciji AdMoba, a sve ostalo je povijest. Ono što je započelo kao moja osobna želja da pokrenem blog koji bi uspješno kombinirao vijesti iz tehnološkog i poslovnog sektora na način koji je pristupačan modernoj poslovnoj publici - danas je PoslovniPuls.com. Ni meni samome nije bilo sasvim jasno u što se upuštam, no u jedno sam bio uvjeren - poslovne vijesti mogu biti zanimljive, pristupačne širom krugu čitatelja i ne moraju se svoditi na dosadna priopćenja o tome da je supruga predsjednika Uprave XYZ kompanije prodala svojih 5 dionica. Koga uopće briga?

Sretna okolnost za razvoj PoslovnogPulsa, ali nesretna za propast cijele globalne ekonomije (!) - bila je financijska kriza. Iz poslovne perspektive, bio je to dar s neba. Odnosno s Wall Streeta. Makroekonomske vijesti i analize koje su do tada bile rezervirane za hardcore poslovnu publiku - preko noći su postale zanimljive i lokalnom autolimaru, konobaru i blagajnici. I geekovima.

Fokus na tehnološku industriju također se pokazao kao pun pogodak. U posljednje dvije godine brojne tehnološke kompanije poput Zynge, Groupona, Linkedina i nedavno Facebooka - od zabavnih servisa postale su ozbiljne korporacije. Ne mogu ne spomenuti niti razvoj domaće startup scene koja je izrodila nekoliko impresivnih "izazivača" i tvrtki koje ispred sebe imaju ozbiljnu šansu da naprave nešto veliko. Nešto u ljeto 2010. godine - nezamislivo. Pogledajte Farmeron.

Treći razlog zašto PoslovniPuls nije propao nakon prvih nekoliko mjeseci postojanja - jest stil i komunikacija. Od samog početka krenuli smo transparentno i potpuno otvoreno prema internet zajednici.  Raspravljamo i chatamo na Twitteru i Facebooku. Volio bih vjerovati da je PoslovniPuls dio communityja. Nadam se da jest.

Iako PoslovniPuls danas jest efektivno news portal - za sebe ćemo uvijek vjerovati da smo blog. Otvorena i neposredna komunikacija bez korporativnih utega nama savršeno odgovara. Što ne znači da smo neozbiljni ili neprofesionalni. Ne, to samo znači da ćemo bez obzira na "praksu" i tradicionalizam objaviti sadržaj za koji procijenimo da je zanimljiv našoj publici i nama samima. To ponekad znači da objavljujemo dokumentarce o Šangaju, a ponekad da se sprdamo sa Sorosevim ljubavnim životom.

No, dosta o meni, pričajmo malo o...budućnosti...

Bez obzira na iznimno teško i bijedno stanje na domaćoj medijskoj sceni - planiramo velike stvari. Na proslavi trećeg ili četvrtog rođendana iza sebe moramo imati više originalnog sadržaja, više stručnih komentara. Jednostavno - bolje i kvalitetnije novinarstvo. U pripremi je puno novosti, malih i velikih projekta o kojima ćete na vrijeme biti obaviješteni.

Ovo je pravo vrijeme i za jedno veliko HVALA svim čitateljima, prijateljima, pratiteljima na društvenim mrežama, suradnicima, blogerima i kritičarima.

Posebna zahvala ide našim fenomenalnim poslovnim partnerima, oglašivačima i sponzorima bez čije bismo podrške već odavno bili na offline groblju.

Živimo u uzbudljivim vremenima - divovi padaju i umiru, a novi se rađaju svaki dan.

Putovanje na koje smo krenuli prije dvije godine za sada se pokazalo kao prava stvar. Vidjet ćemo što budućnost donosi...

Zapravo, znamo što donosi. Budući da slavimo rođendan jedan dan nakon YouTubea - očekujemo skoro Googleovo preuzimanje! 🙂

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram