Zatvori
Jasmin Hadzic
23/05/2012

Legendarni VC fond Kleiner Perkins tužen zbog seksualnog napastovanja i diskriminacije

POVEZANE OBJAVE:

Tamni oblaci nadvili su se nad legendardnim američkim venture capital fondom...

Div Silicijske doline, fond rizičnog kapitala Kleiner Perkins Caulfield and Byers (KPCB) koji je financirao poslovni uspon brojnih poznatih tehnoloških kompanija poput Zynge, Groupona, Twittera i  drugih - našao se u središtu velikog skandala nakon što je objavljeno kako je investicijska partnerica u KPCB-u Ellen Pao podnijela tužbu protiv svog poslodavca.

U samoj tužbi Pao navodi kako je bila žrtva seksualnog napastovanja bivšeg KPCB-ovog partnera Ajita Nazre, a sam KPCB tuži zbog zbog promoviranja spolne diskriminacije.

Pao tvrdi kako je, zajedno s drugim zaposlenicama KPCB-a, bila izostavljana s važnih sastanaka, a napredovanje joj je bilo onemogućeno upravo zbog činjenice da je žena i zbog "reakcije" na Nazreovo napastovanje.

U tužbi se spominju sve najvažnije "face" iz KPCB-a poput Johna Doerra i Binga Gordona.

Iz KPCB-a poručuju kako su nakon provedene istrage ustvrdili da je tužba neosnovana, a gospođici Pao na ruku ne ide niti činjenica je održavala seksualne odnose s tuženim Nazreom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram