Njemačka kao otok: Nezaposlenost u svibnju pala na rekordno niskih 6,7 posto

Prema desezoniranim podacima, broj nezaposlenih na mjesečnoj je razini ostao nepromijenjen i iznosio je 2,872 milijuna, objavila je njemačka savezna agencija za rad (BDA)…

Najnoviji pokazatelji svjedoče ipak o blagom usporavanju pozitivnih trendova na tržištu rada najvećeg europskog gospodarstva, upozoravaju u agenciji.

“U cjelini je u svibnju nastavljen pozitivan trend na njemačkom tržištu rada, no temeljne su pozitivne tendencije blago posustale”, kazao je čelnik BDA Frank-Juergen Weise u izvješću o kretanjima na tržišta rada u svibnju.

Prema podacima koji ne uzimaju u obzir sezonske čimbenike, broj nezaposlenih smanjen je za 108 tisuća na mjesečnoj razini, na 2,855 milijuna. Stopa nezaposlenosti pritom je smanjena za 0,3 postotna boda, na 6,7 posto.

One Comment

Leave a Reply
  1. Njemačka je priča za sebe, koliko god vodi jedinstvenu politiku u vanjskim poslovima, unutarnji su sasvim druga priča. Bavarska je pokretač koji ima sluha za sve, ima visoka davanja, ali sve to se ponovno akumulira u gospodarstvo i socijalnu politiku. Na kraju krajeva, što reći kada određene tvrtke vraćaju proizvodnju sa dalekog istoka natrag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *