Zatvori
Poslovni Puls
31/05/2012

Svjetsko tržište: Pad poslovne klime u eurozoni, nastavak pada američkih i njemačkih prinosa...

U skladu s jačanjem zabrinutosti u pogledu razvoja fiskalne krize u eurozoni i slabim ekonomskim pokazateljima, indikator poslovne klime u eurozoni u svibnju je pao na -0,77 s -0,51 u travnju...

Rast prodaje postojećih stambenih objekata u SAD-u na godišnjoj razini u travnju se intenzivirao te je stopa rasta iznosila 14,7%, što je ipak manje od očekivanja tržišta. U odnosu na ožujak broj sklopljenih ugovora smanjio se za 5,5 posto.

Neizvjesnost rješenja fiskalne krize u eurozoni i dalje stvara paniku na tržištima pa raste potražnja za sigurnim utočištima. Američki je desetogodišnji prinos jučer dosegnuo novu povijesno najnižu razinu na 1,62%, a njemački desetogodišnji prinos spustio se ispod 1,3 posto.

Nadalje, dvogodišnjim njemačkim obveznicama trgovalo se uz prinos od 0%. S druge strane, prinosi talijanskih i španjolskih obveznica su porasli. Na aukciji petogodišnjih i desetogodišnjih talijanskih obveznica država nije uspjela prikupiti planirani iznos, a prinosi su bili viši nego na prijašnjoj aukciji, prenose RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram