Zatvori
Poslovni Puls
02/06/2012

Sletio prvi zrakoplov: Nakon 20 godina Split i Beograd ponovno povezani zračnom linijom

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines uveo je novu sezonsku liniju Split-Beograd-Split...

Na prvom letu na toj liniji od osamostaljenja Hrvatske iz glavnog grada Srbije jučer poslijepodne u splitsku zračnu luku stiglo je 55 putnika. Prije toga su iz Splita u beogradsku zračnu luku istim zrakoplovom prevezena 33 putnika.

Riječ je o sezonskoj liniji Croatia Airlinesa koja će prometovati, kako je rečeno, do kraja rujna dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom.

"Ovo je prvi međunarodni let na relaciji Split-Beograd u posljednih 20 godina, a zadnji je let na toj je relaciji obavljen 1991. godine JAT-ovim zrakoplovom u tadašnjoj zajedničkoj državi", podsjetio je izvršni direktor Croatia Airlinesa za prodaju i marketnig Tonko Rilović nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa u splitsku zračnu luku s putnicima iz Beograda.

Prema njegovim riječima Croatia Airlines odlučila se za tu liniju jer Split ima potencijala i predstavlja ulaz u Dalmaciju, a najavio je mogućnost da se već 2013. godine uvede i stalna međunarodna linija Split-Beograd.

Splitska zračna luka ostvaruje 33 posto cjelokupnog prometa Croatia Airlinesa, a u svibnju ove godine u luci je broj putnika porastao za deset posto u odnosu na lanjski svibanj.

Prvi međunarodni let Croatia Airlinesa u redovitom međunarodnom prometu između Hrvatske i Srbije realiziran je sredinom lipnja 2011. godine, uvođenjem izravnih međunarodnih letova Croatia Airlinesa na liniji Dubrovnik-Beograd.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram