Zatvori
Poslovni Puls
04/06/2012

Iz Grčke "curi": I maleni Cipar treba financijsku pomoć Europske unije?

Cipru će uskoro trebati financijska pomoć Europske unije! Potvrdio je to u intervjuu za Financial Times Panicos Demetriades, guverner ciparske narodne banke...

Utjecaj grčke krize na bankarski sistem Cipra uskoro će postati neizdrživ, rekao je Panicos Demetriades u razgovoru s novinarima Financial Timesa. Do kraja mjeseca Cipar mora pronaći najmanje 1,8 milijardi eura za dokapitalizaciju Popularne banke, druge najveće banke na Cipru.

"Novac za rekapitalizaciju mora doći iz Europe. Teško je zamisliti ikakav drugačiji scenarij", kaže Michalis Sarris, šef uprave Popularne banke.

Sarris ističe da međunarodni kreditori već neko vrijeme nevoljko posuđuju Cipru novac zbog čega će morati uskočiti EU sa svojim institucijama.

Čini se da Cipar postaje prva kolateralna žrtva grčke krize, čiji se konac i dalje ne nazire. Ciparske banke na otpisu grčkog duga izgubile su više od tri milijarde eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram