Sve miriše na preuzimanje: Nova Uprava Mercatora spremna prihvatiti Todorića?

Toni Balažič, predsjednik Uprave Mercatora, izjavio je kako prethodna Uprava svoje o tri milijarde eura prihoda i 15,7 milijuna eura čiste dobiti nije i ostvarila, pa ih treba revidirati.

Pitanje vlasništva Toni Balažič smatra vrlo važnim, a to je uostalom rekao i u prvom javnom nastupu kao šef Mercatora prije nekoliko tjedana.

“Bez stabilnog vlasnika Mercator neće biti ni zdrav ni stabilan. Moguće je nekoliko scenarija, a svaki predviđa prije svega poboljšanje poslovanja, i tu ćemo uložiti najviše energije”, poručio je.

Na pitanje hoće li dopustiti Agrokoru dubinsko snimanje rekao je da s odgovorom treba pričekati dok Agrokor preda ponudu.

“Moramo se pripremiti za prodaju”, rekao je napomenuvši da je kao šef Uprave Žita surađivao s Todorićem, ali ga, kaže, ne poznaje dovoljno.

Agrokor smatra jednom od najvažnijih tvrtki regiji koja je dokazala “da zna upravljati brojnim djelatnostima, ali suočava se i s teškoćama”.

Možda će Vas zanimati:
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>