Zatvori
Jasmin Hadzic
06/06/2012

Nastavljaju se muke po Zuckerbergu: Facebook "kraći" za 45 milijardi dolara!

I dalje pratimo neslavni Facebookov debi na američkom tržištu kapitala...

Facebooku ovih dana ništa ne ide "od ruke"...

Osim već dobro dokumentiranih tehničkih problema s burzovnim debijem i utajivanjem negativnih prognoza za buduće prihode, Facebook već danima gubi tržišnu kapitalizaciju. Dionice Facebooka u jučerašnjoj trgovini zabilježile su dnevni pad od 3,83 posto na rekordno niskih 25,87 dolara.

Razlog za jučerašnju rasprodaju možda je bila objava istraživanja Reutersa i Ipsosa. Istraživanje je pokazalo da četiri od pet Facebook korisnika nikada neće kupiti proizvod/uslugu koja se oglašava na Facebooku. Marka Zuckerberga i njegovu ekipu može zabrinuti i činjenica da je 34 posto Reutersovih ispitanika izjavilo kako na Facebooku provode manje vremena nego prije šest mjeseci!

Facebook se ne može riješiti "zlog glasa" koji ga prati od izlaska na burzu i koji se u značajnoj mjeri odražava na tržišnu vrijednost.

U prvim minutama trgovanja Facebook je vrijedio 115 milijardi dolara.

Danas Facebook vrijedi 45 milijardi dolara manje, odnosno nešto manje od 70 milijardi dolara.

U 18 dana Facebook je izgubio trećinu svoje tržišne vrijednosti, a budući da analitičari i dalje tvrde da je precijenjen - za očekivati je nastavak rasprodaje.

Da li je vrijeme za zvono na uzbunu u Facebookovom sjedištu u Palo Altou?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram