Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2012

GENIJALNO: Google nam sprema fenomenalne 3D karte!

Nevjerojatno 3D iskustvo bit će dodano Google Earth servisu, a fotografije će snimati avioni koji neprestano kruže iznad odabranih gradova...

Podaci koji stižu od brojnih zrakoplova kombinirat će se sa satelitskim snimkama te će tako nastati trodimenzionalni modeli. Zanimljiva je činjenica da su neki od aviona u vlasništvu Googlea, dok su ostali pod ekskluzivnim ugovorom za snimanje 3D mapa, odnosno za sve ostale potrebe.

Tvrtka koja je vlasnik najpopularnije internetske tražilice preduhitrila je suparnike iz Applea i objavila da je angažirana cijela flota zrakoplova opremljenih kamerama. Google Earth 3D predstavlja novi korak u planu da se kreira karta svijeta isključivo od fotografija, prenosi Index.

Nova usluga trebala bi biti lansirana krajem godine, imena gradova koje će "pokrivati" još uvijek nisu objavljena, a na prvoj demonstraciji prikazan je pogled iz zraka na San Francisco.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram