Zatvori
Poslovni Puls
08/06/2012

Tržište novca: Bez većih promjena na domaćem deviznom tržištu

Jučer se na svjetskim deviznim tržištima trgovanje odvijalo u relativno uskom rasponu od 1,254 do 1,262 dolara za euro...

Međutim na dnevnoj razini gotovo da i nisu zabilježene promjene budući da je trgovanje otvoreno i zatvoreno na gotovo istim razinama 1,257 dolara za euro. Euro je u odnosu na dolar nakratko dotaknuo najvišu razinu u posljednjih dva tjedna podržan prvenstveno izjavom njemačke kancelarke Angele Merkel kako je Njemačka spremna poduprijeti financijske instrumente eurozone.

Tako su špekulacije o popuštanju njemačkih stavova prema načinu rješavanja krize u eurozoni dale podršku euru. Dodatni poticaj rastu tečaja EUR/USD imala je i izjava Bena S. Bernankea o utjecaju krize u eurozoni na SAD-u. Ipak, izrazio je spremnost FED-a za daljnjim mjerama podrške gospodarstvu ukoliko se pokaže potreba.

U srijedu nije bilo većih oscilacija na domaćem deviznom tržištu. Tečaj je bio na razinama oko 7,565 kuna za euro, te je krajem dana kuna blago aprecirala na razine oko 7,562 kuna za euro, gdje je i zatvoren dan. Promet nije bio značajnijeg volumena, što je pripomoglo održavanju stabilnosti. Tek se u poslijepodnevnim satima pojavila nešto veća ponuda deviza sa strane bankarskog sektora, zbog čega je tržišni tečaj EUR/HRK blago pao.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,570071 kuna za euro.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram