Zatvori
Poslovni Puls
08/06/2012

Vlada ipak nije tako hrabra: Regrese i nagrade nećemo ukidati ove godine!

Toliko od te ideje...

U jutrošnjoj emisiji Hrvatskog radija "Poligraf" ministar rada Mirando Mrsić rekao je kako ove godine ipak neće biti ukinuti regres i jubilarne nagrade, prenosi HRT. Dodao je da će s detaljima Vladina prijedloga o zamrzavanju kolektivnih ugovora danas upoznati sindikate.

Podsjetimo, Vlada je na ovotjednoj sjednici prihvatila nacrt prijedloga zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje. Prijedlog ide u Hrvatski sabor na dva čitanja, a za njegovo donošenje potrebna je apsolutna većina, odnosno 77 glasova.

Stupanjem zakona na snagu prestaje vrijediti odredba članka 262. ZOR-a koja omogućuje neograničeno produljenje kolektivnih ugovora. "Kolektivni ugovori koji su istekli prestali bi se primjenjivati nakon tri mjeseca", izvijestio je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram