Zatvori
Poslovni Puls
11/06/2012

Olli Rehn: Pomoć Španjolskoj je ključna za smirivanje tržišta

Zajam španjolskim bankama o kojem su se dogovorile zemlje eurozone bit će ključan za smirivanje tržišnih potresa u Europi i zaustavljanje širenja posljedica dužničke krize, rekao je Olli Rehn, povjerenik Europske komisije za gospodarske i financijske poslove...

U razgovoru za agenciju Reuters Olli Rehn je rekao da, iako se španjolski bankarski sektor po sporazumu treba reformirati, neće biti novih uvjeta za šire gospodarstvo koje je već suočeno s mjerama štednje.

"Uvjeren sam da će to poslati snažan signal tržištima da je područje eura spremno podržati Španjolsku u njenim naprima da restrukturira i dokapitalizira svoj bankarski sektor", rekao je, prenosi HRT. "Ta financijska pomoć za dokapitalizaciju bankarskog sektora usmjerena je bankama tako da je u tom pogledu uvjetovana. Neće biti novih uvjeta glede fiskalne politike i strukturnih reformi", rekao je Rehn.

Rehn je izjavu dao dan nakon što su se ministri financija zemalja eura dogovorili posuditi Španjolskoj do 100 milijardi eura kako bi se pomoglo njenom poljuljanom financijskom sektoru. Točan iznos nije određen jer je Španjolska rekla da joj je potrebno vremena za neovisnu procjenu potreba njenog bankarskog sektora a koja treba biti iznesena za manje od dva tjedna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram