Zatvori
Poslovni Puls
13/06/2012

Istanbulski Peak Games želi postati Zynga za Bliski Istok i Afriku

Čini se kako manija društvenih igara s Facebooka napokon dolazi i na velika, al često zanemarena tržišta u razvoju...

Bez obzira na Zynginu dominaciju svijetom online casual društvenih igara, tehnološki poduzetnici diljem svijeta vjeruju kako postoji dovoljno prostora za više igrača. Tako Wooga iz Njemačke gradi svoju platformu društvenih igara, King.com isto pokušava iz Švedske, a Vostu iz Brazila.

No, malo se toga čuje s tzv. tržišta u razvoju, pa je zanimljivo čuti o istanbulskoj kompaniji Peak Games koja je objavila kako je ovih dana postala jedna od tri najveće svjetske platforme za društvene igre s više od 30 milijuna mjesečnih i 9,7 milijuna dnevnih igrača.

Za razliku od Zynge i njezinih "univerzalnih" igraćih koncepata, Peak Games svoju popularnost gradi na internet verzijama tradicionalnih kartaških i stolnih igara koje su specifične za tursko i arapsko tržište. Iz turske kompanije posebno ističu svoj uspjeh na internet tržištu Saudijske Arabije gdje oko 2/3 svih internet korisnika igra njihove društvene igre.

Strategija lansiranja lokaliziranih igara očito se pokazala iznimno uspješnom jer je Peak Gamesov prihod iz prvog ovogodišnjeg kvartala ostvario rast od nevjerojatnih 1.000 posto na godišnjoj bazi!

No, istanbulsku tvrtku ovi podaci očito ne zadovoljavaju jer najavljuju daljnji pohod na druga tržišta u razvoju, a poseban fokus stavljen je na Bliski Istok i Afriku.

Peek Games zapošljava 170 programera, dizajnera i producenata video igara, a do sada su prikupili ukupna ulaganja teška 18 milijuna američkih dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram