Zatvori
Jasmin Hadzic
14/06/2012

Finski Rovio u Kini gradi "Angry Birds" zabavni park!

Nakon što je ranije ove godine Finska dobila svoj prvi "Angry Birds" zabavni park - uskoro će se isto dogoditi u i Kini...

Proizvođači popularnog serijala video igara "Angry Birds", finski studio Rovio, objavio je skori početak izgradnje "Angry Birds" tematskog zabavnog parka u Kini.

U razgovoru za kinesku novinsku agenciju Xinhua, suosnivač i Roviov direktor marketinga Peter Vesterbacka kazao je kako je već odabrana lokacija za gradnju zabavnog parka - Haning City u Zhejiang provinciji, a trenutno su u pregovorima i s drugim kineskim gradovima koji su također zainteresirani za otvaranje "Angry Birds" zabavnih parkova.

"Umjesto izgradnje jednog velikog golemog zabavnog parka, odlučili smo izgraditi stotine, možda čak i tisuće (manjih) parkova ovdje u Kini", rekao je Vesterbacka.

Dečki iz Rovia očito ne strahuju da će "Angry Birds" brend postati previše "rastegnut" s proizvodima poput zabavnih parkova i kreditnih kartica.

Prema nekim spekulacijama, Rovio uskoro planira izlazak na burzu koji bi tvrtku mogao vrednovati na oko nevjerojatnih 9 milijardi američkh dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram