Zatvori
Jasmin Hadzic
15/06/2012

UHVAĆENI NA DJELU: Programeri i inženjeri više opsjednuti novcem nego financijaši!

Da programere i računalne inženjere često netočno doživljavamo kao "geekove" koji više mare za računalni kod nego za ovozemaljska dobra - pokazalo je istraživanje koje je proveo američki Career Builder...

Od 6.000 anketiranih zaposlenika američkog IT sektora, njih 48 posto reklo je kako godišnje moraju zarađivati najmanje 100.000 dolara kako bi se osjećali uspješni. Zanimljivo, ovaj postotak je više nego kod anketiranih zaposlenika u prodaji (38 posto) i financijama (37 posto).

Da li je ovo kraj mita o zanesenim programerima i inženjerima koji brinu isključivo za novim linijama računalnog koda i novoj Star Wars video igri?

Možda.

Ili je riječ o tome da su radnici u IT-u jako dobro plaćeni?

Career Builder objavio je i kako je 75 posto svih ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju priznalo kako im nije potrebno tih famoznih 100.000 dolara kako bi se osjećali uspješnima.

"Mislim da će se ljudi iznenaditi kada ugledaju broj radnika koje ne smatraju kako je tih 100.000 dolara izjednačno s uspjehom", kazala je Rosemary Haefner iz CB-a.

Jedno od objašnjenja možda je i činjenica  kako mlađi zaposlenici danas više vode brigu o svim povlasticama određenog radnog mjesta koje možda nisu isključivo veća mjesečna primanja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram