Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2012

I dalje loše: Pad broja zaposlenih u eurozoni na godišnjoj i kvartalnoj razini

Broj zaposlenih u eurozoni u prvom je tromjesečju smanjen za 0,2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje i za 0,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazali su najnoviji desezonirani podaci europskog ureda za statistiku...

U Europskoj uniji u cjelini broj zaposlenih ostao je nepromijenjen u usporedbi s prethodna tri mjeseca, no blago je smanjen u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine, za 0,1 posto, objavio je jučer Eurostat u prvim procjenama. U četvrtom je tromjesečju prošle godine broj zaposlenih prema prethodna tri mjeseca smanjen za 0,3 posto u 17-članoj eurozoni i za 0,1 posto u 27-članom EU.

U Eurostatu procjenjuju da je u prvom tromjesečju, prema desezoniranim podacima, u EU bilo 222,9 milijuna zaposlenih, od čega njih 146,1 milijun u eurozoni.
Najveći pad zaposlenosti zabilježen je u graditeljstvu, i to za 1,3 posto u eurozoni i za 0,8 posto u EU. Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je pak u sektoru informacija i komunikacija, za jedan posto u eurozoni i 1,3 posto u EU, pokazuju podaci statističkog ureda EU-a, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram