Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2012

Središnje banke najvećih gospodarstava spremne za neizvjesni ishod grčkih parlamentarnih izbora

Središnje banke najvećih svjetskih gospodarstava spremne su omogućiti dostatnu likvidnost u financijskom sustavu ako se pritisci na financijskom tržištu intenziviraju nakon izbora u Grčkoj zakazanih za ovu nedjelju, poručili su dužnosnici skupine 20 najrazvijenijih gospodarstava svijeta G20...

Ovisno o jačini previranja koja bi se mogla dogoditi nakon grčkih izbora, s kojima se još vremenski poklapaju i izbori u Francuskoj i Egiptu, ministri sedam najvećih gospodarstava G7 mogli bi održati hitni sastanak u ponedjeljak ili utorak tijekom održavanja summita čelnika G20 u Meksiku, doznaje se od visokog dužnosnika u G20 koji je dobro upućen u razgovore međunarodnih financijskih diplomata.

Globalnoj akciji središnjih bankara pridružio se i čelnik Europske središnje banke (ECB) Mario Draghi, iskazavši danas spremnost središnje banke eurozone da u svakom trenutku uskoči s dodatnom likvidnošću ako Grčka potakne novi val previranja na financijskim tržištima.

Suočeni s grčkim otporom uvjetima u sklopu međunarodnih paketa pomoći, europski dužnosnici poručili su kako eurozona neće odustati od glavnih ciljeva zacrtanih tim paketima za spas ali da bi mogli razmotriti mogućnost da novoj vladi u Ateni omoguće više prostora za ispunjenje dogovorenih ciljeva.

Ministri financija eurozone trebali bi održati telekonferenciju u nedjelju navečer kako bi razgovarali o ishodu izbora u Grčkoj, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram