Zatvori
Jasmin Hadzic
19/06/2012

Nema više anonimnosti na fotkama: Facebook za 80 milijuna dolara kupio Face.com!

Facebook je odradio svoju prvu "pravu" akviziciju otkad je postao javno izlistana dionička kompanija...

Nedavne spekulacije su potvrđene - Facebook je kupio tvrtku Face.com koja proizvodi naprednu tehnologiju za prepoznavanje lica. Iako nije objavljena vrijednost preuzimanja, neki američki tehnološki blogovi navode kako je riječ o 60 do 80 milijuna dolara što je znatno ispod nedavno spominjanih 100 milijuna dolara, no moguće je da su osnivači Face.com-a dobili i bonus paket u obliku Facebookovih dionica.

Face.com je osnovan 2007. godine u Izraelu.

"Volimo stvarati proizvode, volimo naše prijatelje iz Facebooka. Radom s ekipom s Facebooka i pridruživanjem njihovom timu, imat ćemo više prilika da stvorimo nevjerojatne proizvode za sve korisnike. To je sve što smo ikad željeli raditi", poručio je izvršni direktor Face.com-a Gil Hirsch.

Dio tehnoloških komentatora spekulira kako će Facebook ugraditi Face.com-ovu tehnologiju u svoj sustav "tagiranja" fotografija, pa biste ubuduće mogli biti automatski "tagirani" na objavljenim fotografijama.

Uopće ne sumnjamo da će to otvoriti i neke nove rasprave  o digitalnom identitetu i krhkoj privatnosti na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži...

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram