Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2012

Tržište novca: Usporeno trgovanje na domaćem deviznom tržištu

Jučer je na svjetskim deviznim tržištima sentiment prema euru bio pozitivan unatoč visokom padu ZEW indeksa povjerenja investitora u Njemačkoj i eurozoni...

Tako je Tečaj EUR/USD izbrisao pad zabilježen prethodnog dana te je nakon otvaranja na razinama ispod 1,26 dolara za euro do kraja dana porastao iznad 1,27 dolara za euro.

Takva kretanja bila su posljedica optimističnih izjava dužnosnika EU u pogledu pronalaska rješenja za Grčku, ali i prodaje dolara uslijed očekivanja investitora da bi FED na današnjem sastanku mogao najaviti novi krug mjera monetarnog popuštanja zbog slabih pokazatelja američkog gospodarstva. Trgovanje je zatvoreno na 1,269 dolara za euro.

Kretanje tečaja EUR/HRK na domaćem deviznom tržištu u utorak se nije bitnije promijenilo. Cjelodnevno trgovanje proteklo je u uskom rasponu vrijednosti između 7,540 i 7,545 kuna za euro. Glavni uzrok tome bio je izostanak korporativnih volumena, dok su međubankarski bili također skromni i uravnoteženi.

Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,539374 kuna za euro, javljaju RBA analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram