Apple mora platiti odštetu Samsungu zbog povrede patenata za spajanje na internet

Nizozemski sud naložio je Appleu mora platiti odštetu konkurentskom korejskom Samsung Electronicsu…

Prema odluci suda Apple je iskoristio Samsungove patente povezane s načinom na koji se telefoni i tableti spajaju na Internet. Sud nije odredio iznos, ali odšteta će se izračunati prema prodaji Appleovih iPhonea i i iPada u Nizozemskoj.

“Samsung pozdravlja odluku suda, koja potvrđuje da je Apple besplatno koristio naše tehnološke izume”, piše u priopćenju južnokorejske tvrtke. “U skladu s tom odlukom, tražit ćemo adekvatnu kompenzaciju za štetu koju su nam izazvali Apple i njihovi proizvodi”, poručili su.

Samsung je tvrdio da je Apple koristio četiri njihova patenta. Međutim, nizozemski sud je rekao da je samo jedan prekršen. Apple i Samsung su među najvećim proizvođačima pametnih telefona i tablet računala na svijetu. Međutim, te su dvije tvrtke uključene u desetke sudskih slučajeva oko patenata i dizajna njihovih proizvoda.

Možda će Vas zanimati:
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>