Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2012

Nove nevolje: Grčki ministar financija podnio neopozivu ostavku, a premijer na kućnoj njezi

Novi grčki ministar financija Vasilis Rapanos premijera Antonisa Samarasa izvijestio je kako odustaje od obavljanja te važne funkcije iz zdravstvenih razloga, objavljeno je iz ureda grčkoga premijera. Premijer Samaras prihvatio je ostavku Vasilisa Rapanosa, stoji u priopćenju...

Vasilis Rapanos (65) hospitaliziran je u petak nešto prije prisege zbog mučnine i jakih bolova u trbuhu.

"Boravak u bolnici pokazao je da su moji zdravstveni problemi i dalje prisutni, pa sam, nakon razgovora s liječnicima, zaključio da mi zdravstveno stanje u ovom trenutku ne dopušta da preuzmem dužnost ministra financija", objasnio je Rapanos u pismu Samarasu.

Grčki premijer Antonis Samaras izašao je iz bolnice nakon operacije oka, koja ga je spriječila u odlasku na europski summit koji se održava ovaj tjedan u Bruxellesu, objavili su vladini izvori. Samaras će morati ostati na kućnoj njezi još najmanje sedam dana.

Samarasov sastanak s predstavnicima europske trojke, točnije s predstavnikom Europske komisije, Međunarodnoga monetarnog fonda i Središnje europske banke, odnosno grčkim vjerovnicima, prvobitno predviđen za ponedjeljak, odgođen je, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram