Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2012

HEP u iduće 4 godine planira uložiti nevjerojatnih 19 milijardi kuna

Investicijski ciklus Hrvatske elektroprivrede za 2012. planiran je u iznosu od 3,5 milijardi kuna, a do 2016. u visini od 19 milijardi kuna, istaknuo je predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević...

Na konferenciji Elektroenergetski sustav RH izvijestio je da je Nadzorni odbor prihvatio Plan restrukturiranja HEP-a za iduće četiri godine.

"Projekti HE Ombla i TE Plomin spremni su za realizaciju, a za Omblu će potkraj srpnja biti završena najnovija studija utjecaja za okoliš", rekao je. Od početka godine HEP je ugovorio nabave vrijedne 1,4 milijarde kuna, otvoreni su natječaji u vrijednosti od oko 700 milijuna kuna, a svih 3,5 milijardi kuna bit će oglašeno putem javnih natječaja do kraja lipnja, naveo je Koračević.

Izvijestio je da je Nadzorni odbor HEP-a jučer prihvatio Plan restrukturiranja HEP-a za iduće četiri godine. Plan koji će, kako je najavio, biti predstavljen Vladi, obuhvaća niz akcija i aktivnosti u podizanju ukupne konkurentnosti, a prije svega govori o promjeni organizacije. "Ključna je pritom decentralizacija odlučivanja, odnosno prebacivanje iz centrale na regije, nova promjena organizacije koja će rezultirati s 300 rukovoditelja manje", istaknuo je Koračević.

"Pojavit će se višak zaposlenih, no oni će se zbrinjavati trima modelima - odlaskom u mirovinu, dokupom staža te jednom mogućnošću koja je uobičajena vani, a kod nas je novina, da se dio sporednih djelatnosti prebaci u novu tvrtku i da joj se da potpora tijekom dvije-tri godine, da stasa i bude konkurentna", objasnio je. Istaknuo je potrebu zapošljavanja novih inženjera (od 500 do 1000 u mandatnom razdoblju) te promjene odnosa između tehničkog i netehničkog kadra koji je u ovom trenutku nepovoljan (60:40), prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram