Zatvori
Poslovni Puls
29/06/2012

Ugostiteljstvo 2.0: U Kini otvoren restoran u kojem hranu poslužuje 18 robota!

Kako je krenulo - konobari će uskoro postati suvišni u restoranima...

U kineskom gradu Harbin otvoren je "The Robot Restaurant". Kako samo ime kaže, riječ je o restoranu u kojem umjesto konobara hranu poslužuju - roboti! Od vratara do konobara i "zabavljača" - osoblje ovog restorana sastoji se isključivo od malih robota, dok vlasnik i nekoliko zaposlenika samo kontroliraju da li sve ide po planu.

Roboti povezuju kuhinju i stolove na posebno prilagođenim tračnicama putem kojih raznose hranu i piće do stolova.

A dok gosti uživaju u hrani (koju spremaju ljudi, da ne bude zabune...), tu je i robot pjevač koji će ih zabavljati do dugo u noć, pišu kineski mediji.

Glavni inženjer restorana Liu Hasheng kaže kako je u restoran uloženo više od 500.000 funti (5 milijuna juana), dok je izgradnja svakog specijaliziranog robota stajala između 20.000 i 30.000 funti. Roboti su proizvod kineske kompanije Harbin Haohai Robot Company.

Restoran "The Robot Restaurant" nudi meni s više od 30 jela, a svako u prosjeku stoji između 4 i 5 funti, piše DailyMail.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram