Zatvori
Jasmin Hadzic
29/06/2012

RIM puca po šavovima: Kvartalni gubitak skočio na 518 milijuna dolara, ukida se 5.000 radnih mjesta!

Kanadski proizvođač BlackBerry smartphona objavio je katastrofalno loše kvartalne poslovne rezultate...

Research In Motion (RIM) kasno jučer objavio je poslovne rezultate za prvi kvartal svoje 2013. poslovne godine. RIM je u promatranom razdoblju ostvario prihode od 2,8 milijardi dolara i gubitak od čak 518 milijuna dolara.

U odnosu na prošlu godinu kvartalni prihodi manji su za 42 posto, a valja izdvojiti i rast gubitka u odnosu na protekli kvartal u kojem je gubitak iznosio znatno prihvatljivijih 125 milijuna dolara.

Analitičari s Wall Streeta očekivali su gubitak od 0,03 dolara (do 0,07 dolara) po dionici, no on je u konačnici iznosio 0,30 dolara po dionici.

Kanadska tvrtka nakon objave poslovnih rezultata najavila je ukidanje 5.000 radnih mjesta do kraja ove poslovne godine i restrukturiranje poslovanja, a lansiranje novog mobilnog operativnog sustava Blackberry 10 odgađa se za početak iduće godine.

Ovi katastrofalni poslovni rezultati vjerojatno će ubrzati planove o prodaji kompanije. Podsjetimo, prije par dana pojavila se nepotvrđena glasina kako su Facebook i Amazon zainteresirani za preuzimanje RIM-ove smartphone proizvodnje.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram