Zatvori
Jasmin Hadzic
29/06/2012

Rebrandirani Wall Street Journal u središtu Murdochove nove izdavačke strategije

Već najavljena podjela medijskog titana News Corp na dvije zasebne kompanije i dalje izaziva pažnju medijskih profesionalaca...

U razgovoru za CNBC Rupert Murdoch je izjavio kako će novo-formirana izdavačka ruka News Corpa biti izgrađena oko glasovitih poslovnih novina "The Wall Street Journal" koje će uskoro dobiti rebranding i skraćeno ime - "WSJ" koje se ionako već koristi u praksi.

Guardian piše kako je Murdoch iznimno zadovoljan WSJ-ovim poslovnim modelom, kombinacijom printa, te besplatnog i naplatnog online sadržaja. WSJ ima oko 1,3 milijuna online pretplatnika. Murdoch želi WSJ-ov poslovni model preslikati i na druga novinska izdanja iz NC-ovog portfelja.

Murdoch je navodno i odlučan u namjeri da izdavački biznis bude iznimno profitabilan, bez gubitaka, što bi moglo biti iznimno izazovno za neke medije iz News Corpovog carstva poput New York Posta i The Timesa koji već godinama posluju s velikim gubicima.

Podsjetimo, Uprava News Corpa odlučila je pokrenuti potrebne korake koji će razdvojiti kompaniju u dva dijela. Jedan dio će se baviti izdavaštvom, a drugi će obuhvatiti zabavu i medije poput Fox Newsa, 20th Century Fox-a i Sky-a.

Foto: thedailyrecord.com

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram