Zatvori
Poslovni Puls
02/07/2012

Država prodaje svoje dionice u Badelu 1862

Agencije za upravljanje državnom imovinom (Audio) objavila je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica Badela 1862, prenosi HRT...

Agencija poziva zainteresirane investitore da iskažu svoj interes dostavom pisma namjere za kupnju 2.123.471 dionice Badela 1862, što čini 67,68 posto temeljnog kapitala. Te su dionice u vlasništvu Republike Hrvatske, navodi se u pozivu.

Nakon što Agencija prikupi pisma namjere za kupnju dionica Badela 1862 te se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo ponuditelji koji su do 1. kolovoza dostavili pisma namjere bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica tog društva.

U 2011. završila je dokapitalizacija Badela te je tvrtka nakon vlasničkog restrukturiranja u većinskom vlasništvu države i Kapitalnog fonda, s udjelom većim od 76 posto u temeljnom kapitalu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram