Zatvori
Poslovni Puls
03/07/2012

Nokia sprema plan B: Ako Windows Phone 8 ne bude hit, prelaze na Android!?

Finska Nokia vidjela je i bolje dane - otkazi pljušte na sve strane, a tržišno vrednovanje kompanije smanjuje se iz dana u dan...

Posljednji spas za tog telekomunikacijskog diva leži u Windows Phone uređajima koje Nokia proizvodi u partnerstvu s Microsoftom. No, čini se kako Nokia ima i plan B, a on se zove Android.

Naime, u intervjuu za jednu finsku televizijsku kuću, Risto Siilasmaa, član Uprave Nokije, kazao je kako je Nokia spremna prijeći na konkurentski Googleov Android mobilni operativni sustav ukoliko se novi Windows Phone 8 ne pokaže pretjerano uspješnim.

Ipak, malo je vjerojatno da ćemo ovaj scenariji vidjeti u stvarnom svijetu. Siilasmaa je rekao kako kako je Nokia iznimno zadovoljna sa svim najavljenim značajkama novog Windows Phone 8 mobilnog OS-a.

Nokijina budućnost moglo bi biti jasnija već sredinom ovog mjeseca, kada će biti objavljeni njihovi poslovni rezultati za drugi kvartal ove godine.

Ovo nije prvi put da se Nokia spominje kao proizvođač Android smartphoneova. Prije strateškog partnerstva s Microsoftom spekuliralo se kako je Nokia spremna umiroviti svoj Symbian mobilni OS u zamjenu za Googleov Android.

Hoće li se to na kraju i dogoditi možda ćemo doznati vrlo skoro...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram