Zatvori
Poslovni Puls
03/07/2012

Španjolska kao Hrvatska: Nezaposlenost srušio početak turističke sezone

Španjolska je u utorak objavila da se broj nezaposlenih u prošlom mjesecu smanjio za gotovo 100 tisuća zahvaljujući početku turističke sezone i valu sezonskog zapošljavanja...

Broj registriranih nezaposlenih smanjio se u lipnju za 98.853 u odnosu na prethodni mjesec, odnosno na 2,1 posto, i bez posla je bilo 4,62 milijuna španjolskih građana, objavilo je španjolsko ministarstvo rada.

To je najveći pad broja nezaposlenih u lipnju otkada su se 1996. počeli pratititi ti podaci, poručili su iz ministarstva. "Lipanj je tradicionalno dobar za nezaposlene ali nikad dosad nismo svjedočili smanjenju njihova broja za gotovo 100 tisuća", kazala je državna tajnica Engracia Hidalgo.

"Morat ćemo pratiti kretanje broja nezaposlenih nakon ovih dobrih podataka za lipanj kako bismo utvrdili krećemo li prema pozitivnom trendu", dodala je u priopćenju.

Mjesečni podaci ministarstva temelje se na broju registriranih nezaposlenih dok statistički ured izračunava službenu stopu nezaposlenosti za svako tromjesečje na temelju anketa u kućanstvima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram