Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2012

Hrvatska će na snimanju filma o princezi Diani zaraditi oko 4 milijuna kuna

Sigurno već znate kako se film "Caught in Flight" s Naomi Watts u ulozi Lady Di ovih dana snima u Hrvatskoj...

A osim sjajne promocije za Hrvatsku diljem svijeta, od snimanja filma direktno će profitirati i hrvatsko gospodarstvo.

Rekao je to ministar poduzetništva Gordan Maras koji se u Zagrebu susreo s producentima filma.

"Snimanje ovoga filma je, kao i svaki drugi posao - ulaganje u Hrvatsku. Producenti imaju budžet za snimanje od četiri milijuna kuna, koliko će u Hrvatskoj potrošiti samo u dva tjedna snimajući u Zagrebu, Opatiji i Rovinju. Za ovaj projekt zaposlili su i naše tvrtke, tako da je to jedan pozitivan primjer ulaganja i u interesu nam je da ih bude što više", rekao je ministar Maras.

"Ne treba govoriti koliko je samo snimanje tog filma publicitet za Hrvatsku. To je jučer bila glavna vijest u svim šoubiz medijima u svijetu. Slike Naomi Watts iz Hrvatske obišle su tisuće medija! Dakle, imamo i indirektnu korist od snimanja visokoprodukcijskih filmova u Hrvatskoj koja se ne može mjeriti novcem."

Hrvatska čini se postaje sve atraktivnija lokacija za snimanje hollywoodskih uspješnica nakon što je uvedena posebna porezna olakšica od 20 posto za snimanje inozemnih igranih kratkih i dugometražnih filmova, dramskih tv serijala i animiranih filmova.

Nedavno je najavljeno kako će se i nova sezona serije "Game of Thrones" ponovno snimati u Hrvatskoj.

Foto: DigitalSpy

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram