Zatvori
Poslovni Puls
04/07/2012

Legendarni Queen Elizabeth II postaje plutajući hotel ispred obale Dubaija

Legendarni britanski putnički brod RMS Queen Elizabeth II postaje plutajući hotel u Dubaiju...

Bivši britanski preooceanski brod, umirovljen još 2008. godine, trenutno se nalazi u luci Rashid u Dubaiju gdje se obnavlja i preuređuje jer postaje luksuzni ploveći hotel s 300 soba! Bogati arapski emirat kupio je QE2 još 2007. godine za tada spominjanih 100 milijuna dolara.

Blooomberg danas piše kako će Queen Elizabeth II nakon obnove imati pet restorana, veliko kino, kasino, wellness, bolnicu, knjižnicu, shopping centar i nekoliko noćnih barova. QE2 izgrađen je 1967. u brodogradilištu John Brown and Company u Škotskoj za kompaniju Cunard Line, a povučen je iz prometa 2008., nakon 40 godine službe što ga čini jednim od najdugovječnijih putničkih brodova u povijesti pomorstva. Bio je glavni brod Cunard Linea 1969. - 2004., korišten za transatlantske prelaske i krstarenja.

U ovom trenutku nije poznato kada će QE2 i službeno postati hotel, no zato je poznato kako će nakon "stavljanja u funkciju" biti usidren ispred umjetnog otoka Palm Jumeirah u Dubaiju.

Zvuči kao još jedna ekstravagantna turistička atrakcija za taj arapski emirat...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram