Zatvori
Jasmin Hadzic
07/07/2012

OPREZNO: British Airways putem interneta prikuplja podatke o svojim putnicima

Najava iz British Airwaysa izazvala je val negodovanja čestih BA-ovih putnika...

Naime, BA je objavio kako pokreće "Know Me", program personalizacije koji će, tvrde u British Airwaysu, kompaniji omogućiti stvaranje "osjećaja prepoznatljivosti". Sve ovo ne zvuči previše strašno, ali brojne britanske udruge za očuvanje privatnosti negoduju jer će BA koristiti sve dostupne online alate, uključujući Google, kako bi stvorio svojevrsne "dosjee" o svojim putnicima, piše EveningStandard.

U BA kažu kako je sustav iznimno praktičan i navode primjer putnika, čiji je posljednji let kasnio ili je otkazan, koji će primiti ispriku od osoblja prilikom idućeg leta BA-ovim zrakoplovima.

"Želimo stvoriti osjećaj prepoznatljivosti kakav dobijete kada uđete u svoj omiljeni restoran i kada se osjetite dobrodošlima", poručila je Jo Boswell, šefica BA-ovog odjela za korisničku analitiku.

Nakon što je BA najavio uvođenje ovog kontroverznog sustava "brige o korisnicima", javili su se predstavnici udruga za zaštitu privanosti koji su zabrinuti kako BA stvara svoj vlastiti Big Brother sustav kontrole.

"Ako British Airlines želi doći do više informacija - mogu nas jednostavno pitati. Oni sada ignoriraju našu privatnost i prikupljaju podatke o nama. Mi uopće ne znamo gdje će se ti podaci čuvati", upozorio je Nick Pickles, direktor udruge Big Brother Watch.

Iz BA poručuju kako će poštovati sve britanske zakone o zaštiti privatnosti i kako je sustav osmišljen isključivo zbog bolje podrške putnicima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram