Zatvori
Jasmin Hadzic
09/07/2012

Hrvatski startup zet Dave McClure kaže da se ne osjeća uspješnim u Silicijskoj dolini

Poznati američki ulagač Dave McClure nije zadovoljan svojim statusom među elitom Silicijske doline...

"Većinu vremena o sebi mislim kao o gubitniku. Kada sam optimističan, mislim da sam jedan od onih koji kasno 'prosvjetaju'", započinje Dave McClure svoj zabavni blog komentar mjesec dana prije 46. rođendana.

Dok su McClureovi kolege osnivali tvrtke poput YouTubea, Linkedina, Yelpa, Facebooka i Yammera - poznati američki ulagač za sebe kaže da je bio na "periferiji" i nikada se nije osjećao kao da "pripada" u kompanijama u kojima je radio. I dok bi mnogi bili presretni da su imali priliku sudjelovati u rastu i razvoju tvrtki PayPal, SimplyHired i Mint, McClure u sebi ima "poduzetničku vatru" i još uvijek smatra da su najbolje stvari tek pred njim.

"Za mjesec dana imat ću 46 godina, puno više nego mnogi koji su već pokazali od čega su načinjeni. Ja se još uvijek borim. Ne mogu se požaliti niti će biti kraj svijeta ako u idućih 30 do 40 godina moj najveći uspjeh bude udisanje zraka. Kad se podvuče crta - imao sam sjajan život. Ali ja još uvijek ne odustajem. Nadam se da moj epitaf neće glasiti 'neuspješan" već nešto poput 'kasno procvjetao'", zaključuje svoj tekst McClure.

McClureov tekst otkriva možda neku drugu stranu kompetitivne Silicijske doline, onu o kojoj nemamo priliku često čitati. Omiljena muška igra egotripova "tko ima skuplji automobil" ovdje možda nije prisutna, ali jest njezina tehnološka zamjena "tko ima uspješniji i vredniji startup".

Ne znamo što misli McClure, njegovi prijatelji, kolege i konkurenti - no nama njegov profesionalni put izgleda poprilično uzbudljiv i nadasve uspješan.

McClure je danas na čelu 500Startups startup inkubatora koji je uložio u osječki Farmeron, a za dva mjeseca posjetit će i Hrvatsku u sklopu turneje "Geeks on a Plane".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram