Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2012

Popularni domaći blog Zimo predstavio vlastitu Windows Phone mobilnu aplikaciju

Popularni domaći blog o novim medijima, tehnologiji, društvenim mrežama i digitalnoj kulturi u suradnji s Microsoft Innovation Centrom Varaždin, razvio je vlastitu Windows Phone mobilnu aplikaciju...

"Pametni telefoni postali su dio naše svakodnevice, tako da je logičan potez omogućiti našim čitateljima da ostanu u toku s novostima gdje god se nalazili i koji god uređaj koristili", istaknuo je Saša Fišter, glavni urednik portala Zimo.co.

Ovo je ujedno i četvrta platforma na kojoj je moguće čitati ZIMO, pa je tako nakon Nokije, objavljena aplikacija i za iPhone, te Android uređaje, a sada je cijeli spektar popunjen zahvaljujući suradnji s Microsoft Innovation Centrom Varaždin, koja je rezultirala aplikacijom i za Windows Phone 7 platformu.

Microsoft je zadnju godinu relativno agresivno ušao na tržište pametnih telefona svojim mobilnim operativnim sustavom Windows Phone, pa je tako Nokia jedna od prvih kompanija koja je dogovorila intenzivniju suradnju s Microsoftom i počela s isporukom svojih telefona serije Lumia, a koje je tržište odlično prihvatilo.

"Jedan od ključnih ciljeva programa Microsoftovog inovacijskog centra (MIC) u Varaždinu jest promocija i pomoć u ranoj adopciji novih i nadolazećih tehnologija, pa tako i Windows Phone platforme. U posljednjih godinu dana su tako u Centru intenzivirane aktivnosti na izradi Windows Phone aplikacija, kako za domaće tržište gdje je Windows Phone Marketplace nedavno postao u potpunosti dostupan, tako i za projekte koji se iz Hrvatske pokušavaju probiti na globalno tržište, a sve s ciljem popularizacije WP platforme i povećanja broja aplikacija za domaće korisnike", izjavio je Marko Drenovački, direktor MIC programa u Varaždinu.

Zimo aplikacija je jedan od prvih projekata koji su započeti u sklopu MIC Internship programa za mlade, buduće IT profesionalce, koji su bili sudionici YICT projekta financiranog iz EU. Tako je tim mladih razvojnih inženjera, predvođen Goranom Bajerom, i Gordonom Cindrićem zaduženim za dizajn, osmislio i razvio prvu inačicu Zimo.co WP aplikacije, uz mentorstvo i aktivni angažman Zimo tima, koja je sada i službeno puštena na globalni Windows Phone marketplace, javljaju s portala Zimo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram