Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2012

Branko Grčić: Stvari se ne odvijaju onako kako smo željeli! Upitan je oporavak gospodarstva!

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova komentirao je danas HNB-ovu prognozu o gospodarskom pado od 1,6 posto na kraju ove godine...

"Možda se stvari nisu odvijale onom dinamikom kojom smo mi htjeli i željeli, a pitanje je hoćemo li u druga dva kvartala uspjeti sve nadoknaditi što nismo uspjeli pokrenuti u prvom dijelu godine. Međutim, u ovom trenutku mogu samo reći da se nadam da se ovako crne prognoze neće ostvariti", rekao je danas Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

"Činjenica da mnoge stvari koje su se dogodile, i to što je BDP pao u prvom i drugom kvartalu, je naš interni problem. Određene industrije na neki način posljednjih šest mjeseci ne rade, primjer je Dioki. To su problemi koje moramo rješavati brzo jer nema razloga da jedna tvrtka koja ima potencijal da izvozi dvije milijarde kuna, kao što je nekad radio Dioki, to ne radi u budućnosti. Zbog čega se dopustilo da Dioki dođe u takav problem to treba pitati one koji su tu bili prije nas. Mi ćemo napraviti da se to vrati na one pozicije koje su bile prije nekoliko godina i pokušat ćemo ojačati izvoz i potaknuti rast gospodarstva", poručio je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

"Očekujemo da će zadnji kvartal ove godine pokazati prve rezultate onoga što je Vlada radila od početka svog mandata i da neće biti takav rezultat kao što sad prognoze govore. Očekujemo pozitivne stope rasta treći i četvrti kvartal odnosno na kraju još uvijek se nadamo da će BDP završiti s pozitivnom stopom ", rekao je Grčić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram