Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2012

Kakav majstor: Posljednju ratu kredita vratio sa 62.000 kovanica!

Jedan Amerikanac isplatio je posljednju ratu hipotekarnog zajma na kuću u penijima donijevši u banku tisuće novčića koje je sakupljao 35 godina...

Thomas Daigle iz Milforda u američkoj saveznoj državi Massachusetts, dostavio je banci dva sanduka teška više od 360 kilograma u kojima je bilo 62.000 penija kako bi konačno otplatio hipoteku na kuću, koju je kupio sa svojom suprugom 1977. godine.

Za lokalne novine The Milford Daily News je izjavio kako je želio da isplata njegove poslednje rate bude zapamćena.

Daigle se prisjetio da je nakon potpisivanja dokumenata o hipoteci našao peni na tlu, te da su se tada on i supruga našalili da će skupljati penije kako bi isplatili hipoteku. Dnevno je skupljao u prosjeku 2,5 penija i spremao ih u sanduk za voće. Kada se sanduk nakon nekoliko godina počeo raspadati, kupio je dva vojna čelična sanduka za projektile raketnih bacača i u njih spremao penije zamotane u role po 50 komada.

Isplata zadnje rate dogodila se 24. travnja, istoga dana kada su on i njegova suproga slavili 35. godišnjicu braka, što je bila slučajna podudarnost. Daigle je mjesec dana prije toga obavijestio Milford Daily News, koji je podržao njegovu ideju.

U banci su na mukotrpan način doznali koliko je truda Daigle uložio u svoj pothvat tijekom 35 godina, jer su blagajnicima trebala dva dana da razmotaju sve paketiće s penijima.

Peni (penny) je u SAD-u kolokvijalni naziv za kovanicu od jednog centa, koja vrijedi 0,01 dolara, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram