Zatvori
Poslovni Puls
11/07/2012

Francuske krave piju kvalitetno vino jer se tako dobiva najbolja govedina u Europi?

POVEZANE OBJAVE:

Krave u Francuskoj dnevno piju dvije boce visokokvalitetnog vina, a sve u pokušaju farmera proizvesti najbolju govedinu u Europi...

Ova praksa je već rezultirala stvaranjem posebne oznake za meso ovakvih krava, nazvane Vinbovin, a koje se već smatra najboljom govedinom i koje se služi u najboljim restoranima u Parizu.

Eksperiment je počeo u Lunel-Viele, u regiji Herault na jugu Francuske, gdje su tri krave dobivale lokalno vino tijekom četiri mjeseca.

Jean-Charles Tastavy, koji je došao na ovu ideju, je rekao da je vino kravama služeno u mješavini ječma, sijena i grožđa. Uskoro mu je postalo jasno da su krave veoma sretne, a kasnije i da je njihovo meso vrlo sočno, javlja HRT.

"Krave su uživale u vinu i rado su ga pile", rekao je Claude Chaballier, farmer na čijoj je farmi prošle godine napravljen eksperiment.

"Meso ima specifičnu teksturu. Lijepo je i nježno. Svi najbolji restorani u Parizu će ga htjeti", kazao je Laurent Pourcel, jedan od kuhara, koji je imao priliku pripremati ovo meso.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram