Zatvori
Poslovni Puls
12/07/2012

Grčka ponovno obara negativne rekorde: Nezaposlenost skočila na 22,5 posto!

Grčka nezaposlenost dosegnula je u travnju novu rekordnu razinu, pokazali su podaci državnog statističkog ureda...

Nezaposlenost je u travnju porasla na 22,5 posto, s naviše revidiranih 22 posto u prethodnom mjesecu. U prošlogodišnjem travnju iznosila je 16,2 posto. Ukupno je bez posla u travnju bilo 1,109 milijuna građana Grčke.

Nezaposlenost je u Grčkoj dvostruko viša od prosjeka u eurozoni koji je u svibnju dosegnuo rekordnih 11,1 posto. Najviša je u Španjolskoj gdje je u prvom tromjesečju iznosila 24,4 posto.U Grčkoj je bez posla svaki drugi građanin u dobi od 15 do 24 godine.

Zemlja je u recesiji već petu godinu zaredom i ovisi o financijskoj pomoći Međunarodnog monetarnog fonda i Europskoj uniji koji su vladi nametnuli oštre mjere štednje, uzrokujući val stečajeva poduzeća i otpuštanja radnika.

Turizam je ključni sektor u kojem radi oko 20 posto zaposlenih. Ove bi godine trebao zabilježiti slabe rezultate, sudeći po padu prihoda u prvom tromjesečju za čak 15,1 posto, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram