Grčka ponovno obara negativne rekorde: Nezaposlenost skočila na 22,5 posto!

Grčka nezaposlenost dosegnula je u travnju novu rekordnu razinu, pokazali su podaci državnog statističkog ureda…

Nezaposlenost je u travnju porasla na 22,5 posto, s naviše revidiranih 22 posto u prethodnom mjesecu. U prošlogodišnjem travnju iznosila je 16,2 posto. Ukupno je bez posla u travnju bilo 1,109 milijuna građana Grčke.

Nezaposlenost je u Grčkoj dvostruko viša od prosjeka u eurozoni koji je u svibnju dosegnuo rekordnih 11,1 posto. Najviša je u Španjolskoj gdje je u prvom tromjesečju iznosila 24,4 posto.U Grčkoj je bez posla svaki drugi građanin u dobi od 15 do 24 godine.

Zemlja je u recesiji već petu godinu zaredom i ovisi o financijskoj pomoći Međunarodnog monetarnog fonda i Europskoj uniji koji su vladi nametnuli oštre mjere štednje, uzrokujući val stečajeva poduzeća i otpuštanja radnika.

Turizam je ključni sektor u kojem radi oko 20 posto zaposlenih. Ove bi godine trebao zabilježiti slabe rezultate, sudeći po padu prihoda u prvom tromjesečju za čak 15,1 posto, prenosi HRT.

Možda će Vas zanimati:
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>