Zatvori
Poslovni Puls
14/07/2012

Čačić dogovorio: Hrvatska i R. Srpska kraj Dubrovnika grade hidroelektranu za 170 milijuna eura

POVEZANE OBJAVE:

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i predsjednik vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić u Banjoj Luci postigli su dogovor o zajedničkim ulaganjima u razvoj elektroenergetskih kapaciteta i prometne infrastrukture...

Projekt vrijedan 170 milijuna eura o kojemu se razgovaralo odnosi se na gradnju nove hidroelektrane kapaciteta 300 megavata na području Dubrovnika, koja bi vodu dobivala s područja BiH. Voda bi bila osigurana iz rijeke Trebišnjice prokopavanjem tunela dužine 16 kilometara.

Prema Čačićevoj ocjeni, projekt Dubrovnik II, koji bi se realizirao u iduće tri godine, jedan je od najkvalitetnijih europskih energetskih projekata. Najavio je kako će do kraja rujna biti završen koncept i definirani financijski detalji.

"Dogovorili smo se da idemo zajednički investirati u ovaj projekt po 50%, formirajući jednu zajedničku tvrtku koja će u iduće tri godine izgraditi hidroelektranu a onda ćemo se dogovoriti o raspodjeli električne energije", kazao je Džombić.

Istaknuo je kako neriješena pitanja vezana za postojeću hidroelektranu Dubrovnik odnosno termoelektranu u Gackom neće utjecati na novi projekt, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram