Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2012

Zašto svi žele raditi u IT industriji: Tvrtka zaposlenicima PLAĆA da odu na godišnji odmor!

Bart Lorang, možda najbolji šef na svijetu i izvršni direktor tvrtke FullContact API iz Denvera, smatra kako je na izrazito konkurentnom IT tržištu važno svoje zaposlenike držati zadovoljnima i svježima. Zato im nudi 7,5 tisuća dolara kako bi otišli na pravi plaćeni dopust. No, postoje neka pravila...

"Kao prvo, da bi dobili novac moraju doista otići na odmor", pojašnjava Lorang. "Kao drugo, moraju se posve isključiti iz posla, što znači da nema telefoniranja, slanja e-mailova, niti twittanja - nema apsolutno nikakvog rada."

Dok i on sam priznaje da mu je teško držati se vlastitih pravila, njegovi su zaposlenici presretni što je tvrtka spremna podmiriti račun za njihov odmor.

"To je doista pravi odmor za mozak. Vratiš se posve svjež i obnovljen i s većim uzbuđenjem pristupaš onome na čemu si radio prije nego si otišao", kaže zaposlenik tvrtke Robbie Jack, prenosi HRT.

Tehnološke su kompanije otprije poznate po ekstravagantnim paketima koje nude zaposlenicima. Tako, primjerice, Google nudi zdravstvenu skrb na radnome mjestu i plaća studiranje, dok zaposlenici Facebooka dobivaju 4000 dolara za novorođeno dijete.

Za sve one opčinjene idejom da im tvrtka plati odmor iz snova, dobra je vijest da Lorang u idućih šest mjeseci planira zaposliti 12 novih ljudi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram