Zatvori
Jasmin Hadzic
16/07/2012

Sasvim neočekivano: Googleova Marissa Mayer postala nova izvršna direktorica Yahoo-a!

Teško je povjerovati da je netko, ma kako god dobro bio informiran, ovo očekivao...

Marissa Mayer, koju su mediji više puta prozivali najmoćnijom ženom u Googleu (i Silicijskoj dolini), postaje nova izvršna direktorica Yahoo-a, objavljeno je večeras iz te kompanije. Mayer je bila prva ženska inženjerka koju je Google zaposlio još davne 1999. godine, a provela je više godina na čelu Google Search razvojnog tima. Izrazita komunikativnost i oku ugodan izgled pretvorili su je u neslužbenu glasnogovornicu Googlea.

2010. godine postaje šefica Google Maps tima, gdje nadgleda razvoj Googleovih kartografskih i lokalnih proizvoda.

Iz Yahoo-a su poručili kako su iznimno sretni što su dobili novog direktoricu koja je "vizionar" i jedna od "najboljih stratega u tehnološkom razvoju".

Mayer je već dala otkaz u Googleu, a sutra započinje s novom karijerom u Yahoo-u.

Ovo nitko nije očekivao jer su posljednje glasine iz Yahoo-a govorile kako će privremeni direktor Ross Levinson zadržati čelno mjesto u kompaniji.

Podsjetimo, Levinsonov prethodnik Scott Thompson potjeran je iz Yahoo-a nakon one nesretne "epizode" s lažiranim životopisom.

Kako god bilo - Mayer čeka veliki posao u Yahoo-u. Može li Googleova plavuša br. 1 promijeniti sudbinu starog internet dinosaura, uskoro ćemo doznati...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram