Zatvori
Jasmin Hadzic
17/07/2012

ŠUŠKA SE: Murdoch gasi prve svjetske tablet dnevne novine "The Daily"?

Glasovite iPad novine koje su trebale "spasiti" medijsku industriju - pokazale su se kao potpuni komercijalni promašaj...

Američki medijski konglomerat News Corp polagao je velike nade u bombastično najavljivani "The Daily". Trebale su to biti iPad dnevne novine koje će ostatku medijske industrije pokazati put u post-tiskani svijet.

Nažalost, godinu i pol dana od lansiranja "The Daily" je sve samo ne uspješan digitalni medijski projekt. U veljači "The Daily" je objavio kako ima 100.000 pretplatnika koji plaćaju 99 centi po tjednu ili 39,99 dolara godišnje. Američki mediji prilikom lansiranja "The Dailyja" objavili su kako će profitabilnost Murdochovih digitalnih novina biti dostignuta tek kod brojke od 500.000 pretplatnika.

Sada New York Times piše kako je News Corp spreman "staviti ključ u bravu" po pitanju "The Dailyja". Procijenjeni godišnji gubici od 30 milijuna dolara previsoki su čak i za Ruperta Murdocha koji je nedavno pokrenuo veliko restrukturiranje News Corpa i najavio kako više neće tolerirati neprofitabilne projekte, što "The Daily" zasigurno jest.

Šuška se i kako je Murdoch spreman ugasiti "The Daily" u zamjenu za još nenajavljeni novi koncept digitalnih novina.

Kako god bilo, čini se kako su ambicioznom "The Dailyju" dani već odbrojani. Ne možemo reći da nam je previše žao...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram