Zatvori
Jasmin Hadzic
19/07/2012

Suosnivači Skypea uložili 105 milijuna dolara u shopping senzaciju Fab.com

Neuspješna gay društvena mreža danas je jedan od najpopularnijih shopping startupa na planeti...

Fab, platforma za tzv. flash kupovinu (veliki popusti u ograničenom vremenskom roku) dizajnerske odjeće i drugih predmeta, osigurala je novu financijsku injekciju. Startup koji je svoj put započeo kao gay društvena mreža dobio je megaulaganje teško 105 millijuna dolara. Ovu posljednju rundu ulaganja predvodio je Atomico, ulagački fond suosnivača Skypea.

Ukupna ulaganja u Fab sada su dostigla impresivnih 160 milijuna dolara, a vrijednost tvrtke navodno se procjenjuje na više od 700 milijuna dolara.

Kombinacijom inovativnog dizajna, sjajnog korisničnog iskustva i velikog izbora dostupnih artikala - Fab je za samo nekoliko mjeseci postao prava shopping senzacija s više od 5 milijuna članova.

Fab-ova mreža proširila se na više od 20 zemalja, a tvrtka ima oko 400 zaposlenika.

Suosnivač i direktor Jason Goldberg rekao je kako će prikupljeni kapital biti iskorišten za poslovnu ekspanziju i unaprijeđivanje procesa dostave. Goldberg kaže kako u prosjeku svake minute prodajutri do četiri proizvoda.

Impresivno...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram