Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2012

Blamaža: Snimanje "Igre prijestolja" u Dubrovniku upitno jer još nisu isplaćeni poticaji?

Za razliku od Novog Zelanda koji ne štedi novce kako bi svoju zemlju promovirao kao vrhunsku destinaciju za snimanje filmova te na račun toga kasnije privukao milijune fanova na turističke obilaske lokacija, naša zemlja čini upravo suprotno...

Taman kad smo se vratili na svjetsku mapu zemalja zanimljivih filmašima, nečiji previd mogao bi sve pokvariti.

HBO-ova hit serija "Igra prijestolja" od rujna bi se trebala nastaviti snimati u Dubrovniku. Jutarnji list otkriva kako u proračun Ministarstva kulture nije uvršten iznos od četiri milijuna kuna koliko bi televizijskoj kući HBO trebalo biti vraćeno na ime poticaja na uložene troškove.

Ako Ministarstvo HBO-u ne pošalje garanciju da će im isplatiti obećani poticaj, treća sezona serije "Igre prijestolja", čije je snimanje najavljeno u Dubrovniku, neće se snimati u Hrvatskoj.

Bivši Ministar kulture Jasen Mesić kaže da je aktualnu ministricu Andreu Zlatar upozorio da producentima serije treba vratiti obećane poticaje. "Ne znam zašto nije osigurala novac za tu namjenu", dodao je.

Situaciju bi mogao spasiti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je, tvrdi list, obećao osigurati novac ako to ne učini Ministarstvo kulture. "Ako to ne riješimo ispast ćemo neozbiljni. Ta serija donosi nam novac i turističku promocij"u, rekao je Marasov suradnik.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram